Още три варненски музея влизат в 100-те национални туристически обекта

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:17 / 25.04.2019
1883
Кметът на Варна Иван Портних връчи днес официално печатите на РИМ – Варна, Аладжа манастир и парк-музей "Владислав Варненчик“, по случай включването им в 100-те национални туристически обекта, предаде репортер на Varna24.bg.

До момента само Археологическият и Военноморският музей фигурираха в престижната класация.

"Радвам се, че в навечерието на светлите християнски празници, които предстоят и в навечерието на откриването на туристическия сезон, правим една сериозна крачка напред с общи усилия към постигане на каузата Варна - дестинация на четири сезона. До сега знаете, че само два музея бяха включени в стоте национални туристически обекта. Сега още три ще бъдат включени в този списък. Варна има какво да покаже, има с какво да се гордее. Продължаваме и с усилията си по социализирането на обектите на културно-историческото ни наследство. Като пример ще дам разширяването на пешеходния ринг.

Знаете в момента върви цялостен ремонт на ул. "Михаил Колони" и на ул. "Цар Симеон". Това ще бъде последователна наша политика пешеходните зони в централната градска част да са приветливи и да дават лесен достъп на гостите награда ни до галерии и музеи. Бих искал да отбележа, че през изминалите две години направихме много сериозна стъпка с навлизането на нови компании на летище Варна, които осигуряват целогодишно свързаност на града ни с десет европейски дестинации като добавим Тел Авив, Москва и Истанбул. Това дава възможност градът ни да бъде посещаван целогодишно. Много сериозна стъпка в тази насока е и базирането на втори самолет на авиокомпания, което ще стане факт през юни и там ще се обслужват още 8 нови дестинации целогодишно", каза кметът Иван Портних.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).