Осигуряват работа на 70 безработни младежи във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:11 / 24.06.2016
1305
70 безработни младежи на възраст до 29 години от Варна ще бъдат наети в сферата на хотелиерството. Това ще стане по проекта "SMART АКТИВНИ чрез обучение и заетост", съобщиха днес на пресконференция ръководителят Милка Кънева и координаторът инж. Фани Фотева. Обхванатите са млади хора, които не учат, не работят и не са регистрирани в Бюрата по труда.

Те ще бъдат наети като сервитьори, бармани, готвачи, помощник - готвачи, камериери, администратори, озеленители, работници по техническа поддръжка и като пиколо в хотели в града.

83 младежи пък ще преминат професионални обучения за повишаване на професионалните им компетентности и придобиване на степен на професионална квалификация. Те ще трупат знания от доказаните специалисти от Варна: психологът Ивелина Кръстева, медиаторът Олга Томова-Куцарова, Деян Нуцулов и др.

Обученията за придобиване на квалификационна степен са съобразени с изискванията на работодателите и вида работни места. Те ще бъдат проведени в Центъра за професионално обучение "Богоя" към "БОГОЯ - М" ООД. Учебните планове за съответните специалности и професии са съобразени с държавните изисквания за придобиване на професионална квалификация. Теоретичното обучение по професиите: сервитьор - барман, готвач, камериер, администратор в хотелиерството, работник в озеленяването и електромонтьор ще се проведе дистанционно, а практическото по същите задания в присъствена форма по 8 часа на ден.

Проектът "SMART АКТИВНИ чрез обучение и заетост" се осъществява с финансовата подкрепа на Инициативата за младежка заетост и Европейския социален фонд чрез Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014 - 2020 г. Продължителността му е 17 месеца.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна
Важно за варненци! Има промени в организацията на движението днес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).