Осигуряват топъл обяд за 350 души във Варненско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:35 / 08.03.2023
552
350 души - крайно нуждаещи се, живеещи в материални лишения и не са в състояние да осигуряват прехраната си, получават всеки ден топъл обяд. Това са лица, които живеят в 21 населени места в община Вълчи дол, Варненска област, научи Varna24.bg.

Те са включени в проекта "Топъл обяд в Община Вълчи дол“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г. Общият му бюджет е 930 057 лв. Бенефициент е местната администрация.

Основната цел на проекта e осигуряване на подкрепа на уязвими граждани от община Вълчи дол, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация, които не са в състояние сами да осигурят прехраната си.

Всеки работен ден на хората, които са включени в целевата група, се предоставя супа, основно ястие и хляб, а поне веднъж седмично и десерт. Топлият обяд се доставя до дома на крайния потребител от персонала на Домашен социален патронаж във Вълчи дол.

Право на помощта имат лица и семейства без приходи или с ниски доходи; възрастни семейства и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи, не могат да се издържат с тях и имуществото си и не получават подкрепа от близките си; лица, обект на социално подпомагане; хора с ниски доходи, които поради увреждания или здравословни ограничения са със затруднено или невъзможно самообслужване; лица, които поради инцидентни обстоятелства са в затруднена и уязвима ситуация и за тях е установена нужда от този вид подпомагане; скитащи и бездомни.

Проектът ще продължи до 30 септември 2025 г., съобщиха от Областен Информационен Център – Варна, научи Varna24.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).