Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Остават по-малко от 10 дни до "Варна Лит“ 2019 г.
Автор: Пламена Николова 14:52 / 20.05.2019Коментари (0)1373
©
След като стана ясно, че официални гости на "Варна Лит“  2019 г. ще бъдат Дмитрий Глуховски (авторът на поредица "Метро 2033“, вдъхновила популярната компютърна игра, на романите "Бъдеще“, "Текст“ и сборника "Разкази за родината“ и Нарине Абгарян ("Три ябълки паднаха от небето", "Манюня", "Хората, които са винаги с мен", "Да живееш нататък"), вече е ясна и цялата програма на третото издание  на феста.

Между 29 май и 1 юни във Варна ще може да срещнете Жером Ферари, Томас Макгонигъл, Саулос Шелтянис, Захари Карабашлиев, Теодора Димова, журналистът Бойко Василев,  актьорите Александър Алексиев,  Християна и Ивайло от Айде.бг, доц. Пламен Дойнов, Стефан Цанев, Мария Донева, Мартин Колев, Радостина Пеева, Весела Фламбурари, Никола Райков, Добромир Байчев, Людмил Станев, Даниела Викторова, Искра Урумова, илюстраторите Катрин Ефтимова и Виктория Роянова.

Връчването на Европейска награда "Димитър Димов" (29 май от 18:30 ч., Градска художествена галерия "Борис Георгиев") ще даде официалното начало на четирите дни, изпълнени с разнообразни събития, свързани не само с литературата, но и с всички сфери на изкуството. Наградата се връчва за пръв път, а модератор на събитието ще бъде Бойко Василев.

Освен представянето и връчването на наградите в конкурса  "Малки и големи семейни истории" с участието на популярните влогъри от канала Айде.бг вторият ден от фестивала предлага и голяма литературна среща с Дмитрий Глуховски, Томас Макгонигъл, Захари Карабашлиев и Пламен Дойнов. Четиримата ще се включат в дискусията "История vs. Политика", а малко след това програмата ще продължи с три късометражни филма, селектирани от платформата за българско кино NO BLINK.

Програмата на 31 май също обещава разнообразие от събития – литературна среща "Внимание! Жени в литературата" с гости "арменският Маркес" Нарине Абгарян, явлението Мария Лалева, талантливата поетеса Мирела Иванова и журналиста Георги Тошев; среща с поета Стефан Цанев, работилница с "майката на мотовете" Радостина Николова и незабравима среща с "Миленита на плажа".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Първа лига сезон 2023/24
Катастрофи в България
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (574) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: