Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оставиха двама наркодилъри в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 13:17 / 21.06.2016Коментари (0)908
©
Даниел Димитров, задържан в началото на м.юни тази година във варненския квартал «Владислав Варненчик» в момент на разпространение на кокаин, който от 10 юни търпи мярка за неотклонение «задържане под стража» ще продължи да обитава варненския арест. Днес състав на Апелативен съд Варна потвърди определение на първата съдебна инстанция (ВОС), с което спрямо 48 годишния мъж е бил определен първоначалния арест.

Втората съдебна инстанция намери за неоснователна жалбата на обвиняемия, който поиска да търпи по-лека процесуална мярка за принуда. Съдът сподели всички основания на ВОС, които са съобразени със събраните до настоящия момент доказателства - повече от 3 грама кокаин, открит в автомобила на обвиняемия, както и електронни везни.

Преценката им води и този съд до обосновано предположение, че наркозависимият Димитров е автор на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Притежанието на забранени от закона вещества, предназначени за продажба е тежко, умишлено престъпление по смисъла на закона, за което се предвижда наказание «лишаване от свобода».

Налице са доказателства, че Даниел е осъждан, с влезли в сила и изтърпени осъдителни присъди, факт, който обосновава извода, че ако е на свобода обвиняемият може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Даниел Димитров, разследван за притежание на кокаин, предназначен за разпространение не подлежи на обжалване.

В друго съдебно заседание Апелативен съд Варна потвърди определение на Силистренския окръжен съд, който е отказал да измени в по-лека мярката за неотклонение на Денислав Николов, разследван за притежание на голямо количество хероин, предназначен за наркопазара.

Пресслужбата на съда припомня, че Денислав (40г.) е привлечен като обвиняем по досъдебно производство затова, че на 19 февруари тази година в Силистра, в дома си, в условията на опасен рецидив, държал с цел разпространение 8.017 грама хероин на стойност 400.87лв. и 16.895 грама хероин на стойност 1098.21лв. Николов е в ареста с определение на Окръжен съд Силистра от 22 февруари.
В жалбата си пред втората съдебна инстанция той твърди, че срокът на задържането му е прекалено голям, както и, че не се извършват никакви процесуално следствени действия с него. 

Припомняме, че в знак на протест срещу бездействието на разследващите той на два пъти обявява гладна стачка.
Днес и съставът на Апелативен съд Варна намери, че в хода на досъдебното производство са събрани достатъчно и категорични данни, свидетелски показания и експертизи, които водят до обосновано предположение, че обвиняемият е автор на престъплението, в което е обвинен. Реална е и опасността Денислав да се укрие, или да извърши престъпление като препятства разкриването на обективната истина по делото. Основания за този извод се намират в приложената по делото справка за съдимост на Денислав. Осъждан е четири пъти, с влезли в сила присъди, като първите три от тях са за същото престъпно деяние. 

И според този съд е налице упорита престъпна дейност, като настоящото деяние е при условията на опасен рецидив. Престъплението е тежко по смисъла на закона и се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба в размер от 20 000 до 100 000 лв. Въззивната апелативна инстанция намира, че 4-месечният срок на задържането на обвиняемия не е в колизия с европейските стандарти.
Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава законността на задържането под стража на Денислав Николов от Силистра, разследван за притежание на голямо количество хероин, предназначен за наркоразпространение е окончателно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Зверство срещу 18-годишно момиче
Covid-19
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: