Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оставиха в ареста Ангел, пребил мъж, за да му задигне колата и парите
Автор: Пламена Николова 14:24 / 11.02.2020Коментари (0)1455
©
Илюстрация
Апелативен съд – Варна потвърди определение на Варненския окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ на 29-годишния Ангел А. Той е обвиняем за грабеж, придружен със средна телесна повреда, и е извършен в съучастие, съобщават от пресцентъра на Апелативния съд във Варна.

На 14 декември 2019 г. в село Гроздьово двамата мъже отнели 1200 лева и ключове за автомобил "Фолксваген Туарег“ с намерението противозаконно да ги присвоят. Те използвали сила и заплахи спрямо потърпевшия и му нанесли телесна повреда.

Въззивната инстанция намира, че жалбата на Ангел срещу определението на Окръжния съд е неоснователна, тъй като му е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление и за него законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години. Според съдебния състав не съществува спор за съпричастността на Ангел към деянието – събрани са достатъчно убедителни доказателства, свидетелски показания и извършени разпознавания. Апелативният съд споделя аргументите на първата инстанция, че има опасност задържаният да се укрие и да извърши ново престъпление – към този извод водят данните за личността на обвиняемия, тежестта и обществената опасност на деянието, както и фактът, че грабежът е извършен в съучастие с друго лице – Благовест А., при който той е в условията на опасен рецидив.

Съдът не счете за основателен довода на защитата, че Ангел А. следва да е с по-лека мярка за неотклонение, за да оглежда двете си деца. Родителските права са му предоставени по силата на съдебно решение. Децата не са били пречка за извършване на престъплението, заключи съдът. Апелативната прокуратура изтъкна, че веднага след деянието обвиняемият е напуснал страната и е заминал за Германия. Няма доказателства, че се е върнал у нас именно, за да съдейства на разследването.

Другият обвиняем за грабежа, придружен със средна телесна повреда – Благовест А. - също е задържан под стража. Той е  подсъдим по дело и за още един грабеж, представляващ опасен рецидив. Срещу него са водени и други досъдебни производства.

Определението на Апелативния съд, потвърждаващо ареста на обвиняемия за грабеж Ангел А., е окончателно и не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: