Оставиха в ареста Гюрхан от Исперих, спипан с наркотици

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:39 / 18.03.2020
1711
Състав на Исперихския районен съд е уважил искането на Териториалното отделение към Районната прокуратура в Разград и е взел мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на 27-годишния Гюрхан Х. Младият мъж е бил привлечен като обвиняем от прокуратурата за държане на наркотични вещества – престъпление по член 354а, ал. 3 от НК, и първоначално е бил задържан до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

При претърсване в дома му в Исперих на 16 март тази година са били намерени близо 22 грама суха тревиста маса, която е реагирала на направения полеви тест на амфетамини. Това е тъй нареченият чай за пушене. При претърсването са открити и иззети и две станиолови топчета, които при теста също са реагирали на амфетамин, както и електронна везна.

Гюрхан Х. е осъждан два пъти. През 2014 год. след одобрено от съда споразумение с Окръжната прокуратура в Разград  той е получил наказание една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, след като е бил признат за виновен за разпространение на наркотици.

На 23 януари 2019 година за грабеж с причинена средна телесна повреда 27-годишният Гюрхан е бил осъден на 3 години условно с петгодишен изпитателен срок. Сегашното престъпление по член 354а, ал. 3 от НК е извършено в изпитателния срок осъждането му за грабежа.

Определението на Исперихския районен съд подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд.  

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).