Оставиха в ареста Иван, отглеждал с баща си марихуана край Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:25 / 15.05.2020
1713
По искане на Окръжната прокуратура във Варна днес Варненският окръжен съд взе мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на 35-годишния Иван И. Баща му – 59-годишният Петър Я. с определение на съда е под домашен арест, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Иван и баща му Петър са привлечени към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на наркотични вещества в особено големи размери – престъпление по член 354а, ал. 2 от НК, извършено в съучастие, от Окръжната прокуратура във Варна. Първоначално те бяха задържани с постановление на дежурния прокурор за срок до 72 часа до разглеждането на искането на  прокуратурата до съда за определяне на постоянните им мерки.

До разкриване на престъпната им дейност се стигна при операцията на ОД на МВР във варненското село Бенковски, където служителите на реда се натъкнали на наркооранжерията на бащата и сина. Под прикритие на отглеждането на зеленчуци двамата засявали и отглеждали марихуана.

При претърсване в имота са намерени и иззети над 400 растения с различна височина, близо 108 кг суха тревиста маса, модерно оборудване с рефлектори, климатик, препарати за растителна защита, тор, гриндер за стриване на суха тревиста маса, вентилатори, лампи, радиатори от отоплителна система, саксии,  българска и чуждестранна валута, семена и влагоабсорбатор.

Определенията на Варненския окръжен съд, с които са взети мерките за неотклонение на баща и син, подлежат на протест и обжалване пред Апелативния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).