Оставиха в ареста Стрелеца и Фантата

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:15 / 16.03.2018
2792
Уважено е искането на Окръжната прокуратура във Варна от състав на Варненския окръжен съд да бъдат взети мерки за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо 40-годишния Мартин Е. - Стрелеца, 21-годишния му син, който също се казва Мартин, и 40-годишния Светослав П. - Фантата. Тримата са били привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за разпространение на високорискови наркотични вещества в съучастие – престъпление по член 354а, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 от НК.

Престъпната дейност на триото е била установена по време на проведена специализирана операция на ОД на МВР във Варна срещу разпространението на наркотици в морския град. При нея са били задържани 11 души, сред които и 3 жени. След преценка на събраните по делото доказателства тримата активни участници в наркоразпространението в морския град, които са известни с прякорите Стрелеца и Фантата, са били задържани от прокуратурата за срок до 72 часа.

По време на специализираната полицейска операция били претърсени пет жилища и автомобили, които обвиняемите използвали. На три адреса и в един автомобил са намерени и иззети близо 300 грама кокаин, 142 грама амфетамини и малко над 50 грама марихуана. В обвиняемите лица са намерени и над 4000 лева и 1000 евро, 17 мобилни телефона и електронни везни.

Мартин Стрелеца е бил изправен пред съда като участник в организирана престъпна група за извършване на различни престъпления в големия процес през 2009 г., когато Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд  24 лица. 19 от тях сключиха споразумения с прокуратурата, които са били одобрени от съда. Един от тях е бил и Мартин Е. Той признал вината си за участие в организираната престъпна група и приел наказание 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).