Оставиха в ареста двамата, които посегнаха на железопътните релси

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:33 / 29.03.2018
1796
Днес състав на Варненския окръжен съд уважи исканията на Окръжната прокуратура във Варна да бъде определена най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, на 31-годишния Йордан Д. от Девня и 32-годишния варненец Кирил Д. Те са привлечени като обвиняеми по две обвинения – за повреди на железен път, с което е създадена опасност за живота на другиго, и за кражба чрез  използване на техническо средство в съучастие.

На 27 март 2018 г. бил подаден сигнал за кражба от железопътни линии във Варна. След проведени незабавни оперативно-издирвателни и процесуално- следствени действия на място органите на реда установили извършителите. Единият от тях – девненецът Йордан Д., действал по време на кражбата от железопътните релси при условията на опасен рецидив.

Двамата мъже отрязали с ножица за арматура четири захранващи съединителя на 8 коловоз и стрелка №30 във Варна с цел кражба. По неотложност бил извършен оглед на местопроизшествието, на което разследващите намерили ножицата за рязане, парчета релсови съединители и торба, в която двамата извършители поставили предназначените за кражба отрязани съединители с различна дължина.

Определенията на Варненския окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).