Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оставиха в ареста изверг, пребил до смърт леля си във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:16 / 01.08.2017Коментари (2)2459
©
Георги Ганчев, обвиняем по досъдебно производство по описа на Трето РУП във Варна затова, че по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда причинил смъртта на 83 годишната си леля, ще продължи да обитава следствения арест.

Днес Варненският апелативен съд остави без уважение жалбата му срещу определение на Окръжен съд - Варна, с което е било отказано изменение в по-лека на мярката му за неотклонение.

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че Ганчев е в ареста от 12 април тази година, първоначално е бил задържан под стража от Районен съд - Варна затова, че на 8 април причинил средна телесна повреда на Климентина Хр.

Тогава пострадалата жена била отведена в МБАЛ "Св.Анна" с множество травми по цялото тяло и следи от стари такива. Жената била с двустранно счупени множество ребра и тежка гръдна травма. Починала 10 дни по-късно. След като съдебно - медицинската експертиза установила, че между настъпилата смрт и травматичните увреждания в областта на гръдния кош има пряка причинно-следствена връзка, досъдебното производство е станало подсъдно на Окръжна прокуратура - Варна.

Днес съставът на Варненския апелативен съд сподели всички основания на първата съдебна инстанция, с които е било отказано изменение на мярката за процесуална принуда. Няма нови обстоятелства и факти, които да мотивират съда за измени мярката. В хода на досъдебното производство били извършени редица процесуално-следствени действия, разпити на обвиняем, на свидетели, изготвени са били съдебно-медицински експертизи. Събраните доказателства обосновават предположението, че Ганчев е съпричастен към тежкото престъпление. 

От показанията на свидетелите и на пострадалата жена става ясно, че грижи за нея са полагали по-скоро съседите, докато обвиняемият след употреба на алкохол често е биел леля си. 

Ганчев е бил условно предсрочно освободен от изтърпяване 15 годишна присъда за убийство. Освен това той има влезли в сила два нови съдебни акта за хулиганство, като при второто деяние е нанесъл побой на друг мъж. Тези данни водят съда до единствения възможен извод, че обществената опасност на обвиняемия е висока и има опасност ако е на свобода, той да извърши престъпление. По делото безспорно е установено, че след употреба на алкохол Ганчев ставал изключително агресивен и неконтролируем. И този съд намира, че промяна на мярката за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека ще е необоснована.

След като обвиняемият поиска да бъде допуснат да се яви на ТЕЛК, съдът посочи, че прокурорът и водещият разследването следва да преценят кога и как да се осъществи медицинското наблюдение спрямо него.
Определението на Варненския апелативен съд, с което бе потвърден ареста на Георги Ганчев, разследван затова, че по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда причинил смъртта на 83 годишната си леля е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: