Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оставиха в ареста майка на три деца, издирвана в Италия за кражби
Автор: Пламена Николова 16:24 / 02.07.2020Коментари (0)1760
© Varna24.bg
Илюстрация
Апелативният съд във Варна не намери основания да измени мярката за неотклонение на българска гражданка, издирвана в Италия за извършени кражби и използване на чужди платежни инструменти, съобщават от пресцентъра на съда.

Според издадената от съда в италианския град Лоди Европейска заповед за арест, Атанаска С. е разследвана за отнемане на портфейл с лични документи и две банкови карти, и изтегляне чрез тях на сума от 3 400 евро, както и за кражба на портфейл със 170 евро. 

На 4 юни Шуменският окръжен съд определи Атанаска С. да бъде задържана под стража. Мотивите са тежката наказуемост на деянията, за които искащата държава е издала заповед за задържане с цел наказателно преследване и наказуемостта им и според българското законодателство. Атанаска е осъждана неколкократно у нас за сходни престъпления. 

Делото за екстрадицията е насрочено пред Шуменския окръжен съд за 13 юли. Тогава ще бъде разгледано и делото срещу съучастника на Атанаска – Симеон П., който също е бил задържан по искане на италианската държава. Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че той е съдебен заседател. Мъжът е с мярка за неотклонение "домашен арест“. 

Днешното съдебно заседание пред въззивната инстанция бе второ по ред. В предходното - на 23 юни съдебният състав назначи съдебно-медицинска експертиза, с помощта на която да прецени дали здравословното състояние на 40-годишната жена позволява продължаване на престоя й в ареста. Експертизата бе приобщена към делото, а вещото лице представи заключенията в съдебната зала. Според тях, няма данни за остро възпалително заболяване и медицински противопоказания на пребиваване в ареста.

Пред съда представителят на Апелативната прокуратура посочи опасността търсеното лице да извърши престъпление, предвид предходната му съдимост.

Защитата на Атанаска изтъкна здравословното й състояние и семейното й положение - има 3 деца, за които сега се грижи сестра й. 

При произнасянето си Апелативният съд се съобрази с отказа на Шуменския окръжен съд да измени първоначално определеното "задържане под стража“ и с изводите на съдебно-медицинската експертиза. Въззивният съд потвърди определената от първата инстанция мярка "задържане под стража“, за да обезпечи евентуалното предаване на жената на италианските власти. Продължаването на престоя на исканото лице в ареста не би накърнило правата му, с оглед насроченото след десет дни дело за екстрадиция, обоснова се съдебният състав.

Определението, с което Апелативен съд – Варна отказа да измени мярката за неотклонение на издирваната от италианския съд Атанаска С., е окончателно и не подлежи на обжалване. 

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: