Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оставиха в ареста мъж, предлагал дизайнерска дрога
Автор: Екип Varna24.bg 11:24 / 21.03.2017Коментари (0)758
© Varna24.bg
Цветалин Колев, обвиняем по досъдебно производство на ОД МВР Разград, затова, че държал, за да разпространява аналог на дизайнерска дрога ще продължи да пребивава в ареста. Днес състав на Апелативния съд във Варна потвърди определение на Разградския окръжен съд от миналата седмица, с което на 29 годишния обвиняем е било отказано изменение в по-лека на мярката за неотклонение.

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, разследването по казуса с продажбата на новата дизайнерска дрогав Разград е започнало през август миналата година, а Цветалин е бил задържан при полицейска акция на 5 декември. При обиск от дома му, органите на реда иззели 131 грама тревиста маса, която при наркополевия тест реагирала на метаамфетамин. Експертна справка е посочила още тогава, че стойността на иззетата дрога възлиза на 1310 лв.

Днес защитата на обвиняемия обжалва пред въззивния съд отказа за изменение на процесуална мярка за принуда, като се мотивира с "бездействието" на разследващите и с тежкото здравословно състояние на бащата на Колев. Според прокуратурата обаче, високата обществена опасност на обвиняемия, разпространявал продължително време аналог на високорискови наркотични вещества са достатъчно сериозни основание, за да се потвърди ареста.

Варненският апелативен съд сподели основанията на съда в Разград, който е отказал изменението на мярката за неотклонение.Събраните в хода на разследването свидетелски разкази от 9-ма съграждани на обвиняемия, разпитани пред съдия, подкрепят първоначалното обвинение в това, че в продължение на 3-4 месеца Колев им е продавал дизайнерски чай. Тези доказателства, както и установеното количество от веществото обосновават предположението, че Цветалин е извърил престъплението, за което е привлечен като обвиняем, и за което законът предвижда затвор до 8 години.

Нещо повече. В своето определение въззивният съд отбеляза, че в хода на досъдебното производство са били назначени2 експертизи, които установяват изключително вредното въздействие на веществото. Според заключението на експертите, изготвилиСъдебно-химическата експертиза, структурата на задържаната дрога представлява химически аналог на контролирани по смисъла на Закона у нас вещества от групата на синтетичните канабиноиди. Става въпрос за вещество със силно токсично въздействие, което застрашава във висока степен живота на тези, които го употребяват, дори и в малка доза.

Към тези аргументи апелативният съд прибави и наличието на реална опасност Колев да извърши ново престъпление ако е с по-лека мярка за неотклонение. Основание за този извод съдът намира във високата обществена опасност на обвиняемия, който въпреки, че е работил в обществения транспорт и е учил във ВУЗ, е проявил престъпна упоритост, за да държи и да разпространява новия вид дрога. И този съд намира, че Колев е с чисто съдебно минало, но цени факта, че през 2012 година, той е бил административно наказан с 1000 лв глоба, затова, че държал малко количество марихуана. 

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда на Цветалин Колев, привлечен като обвиняем, затова, че държал, за да разпространява аналог на дизайнерска дрога в Разград не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: