Оставиха в ареста наркодилъра Йордан, изтезавал 18 кучета за боеве

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:05 / 06.04.2020
1883
Варненският окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и определи мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на обвиняем за разпространение на кокаин, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

46-годишният Йордан К. ще продължи да пребивава в ареста, след като днес състав на Варненския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и му взе мярка за неотклонение "Задържане под стража“. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура във Варна за държане с цел разпространение на  високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително – престъпление по член 354а, ал. 1 от НК.

Обвиняемият бил задържан от полицейски служители на ОД на МВР на 3 април тази година. На служителите им направило впечатление, че по време на ограниченията във връзка с извънредното положение Йордан е изключително активен. Така било установено, че активността му е свързана с разпространение на високорискови наркотични вещества.  

При извършване на личен обиск на Йордан К., претърсване на автомобила му и на имоти, свързани с него, са били намерени близо 3 грама кокаин в 12 пакетчета, електронна везна и значителна сума пари в различна валута. От два вилни имота служители на БАБХ са извели 18 кучета, порода питбул, някои от които са били с белези от участие в кучешки боеве. Те са били предоставени за отглеждане в кучкарника.

Йордан К. е осъждан многократно. Два пъти е търпял и ефективни присъди в затвор. Днес по видеоконферентна връзка с ареста, където се намира обвиняемият, пред съдебния състав във Варненския окръжен съд  той заявил, че намерените наркотични вещества са негови, каквото е обяснил и пред разследващите.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).