Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оставиха в ареста наркодилърите Панко и Филип от Девня
Автор: Пламена Николова 17:32 / 24.03.2020Коментари (0)3503
©
В две отделни производства Апелативен съд – Варна потвърди определенията на Варненския окръжен съд спрямо Панко П. и Филип Ф. Те са част от шестимата обвиняеми по едно и също досъдебно производство - за държане и разпространение в Девня и околните селища на високорискови наркотици: марихуана, амфетамини и метамфетамини, съобщават от пресцентъра на Апелативния съд във Варна.

Припомняме, че според прокуратурата петимата мъже и една жена са действали самостоятелно, но взаимно си помагали. При първоначалните обиски и претърсвания на шест адреса и два автомобила са били иззети повече от 26 грама марихуана и над 9 грама амфетамини, разпределени в дози, електронни везни и пари в брой.

Срещу Панко П. е повдигнато обвинение, че осъществявал престъпната дейност от дома си в Девня. Потвърждават го както намерените и иззети вещества, така и свидетелски показания. Затова най-удачно е той да продължи да пребивава в ареста, аргументира се днес пред съда Апелативната прокуратура.

Адвокатите на живеещия в Девня мъж изтъкнаха, че той има две малки деца и възрастни родители, за които се грижи. В негова подкрепа посочиха и постоянната му трудова заетост. Досега Панко не е имал криминални или противообществени прояви. Защитата му подчерта, че той се занимава с тази престъпна дейност от края на януари тази година, но вече е осъзнал грешката си. Според държавното обвинение обаче всички тези обстоятелства са били налице и по време на извършването на престъплението, но не са му попречили. 

Чрез видеоконферентна връзка от специално оборудваното помещение в сградата на Окръжния следствен отдел, 34-годишният мъж поиска да бъде освободен от ареста.

Апелативният съд прецени, че жалбата му е неоснователна. Мъжът е държал и разпространявал наркотици, за което има свидетелски показания и веществени доказателства. Те сочат съпричастността му. Макар съдебният състав да не прие за реална опасността обвиняемият да се укрие, заключи, че мярка, различна от задържане под стража, няма да е целесъобразна. Сред доводите е разпространяването на наркотичните вещества от дома му. Затова втората съдебна инстанция не намери за законосъобразно да измени определението на Варненския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда.

В отделно заседание беше разгледана жалбата и на друг от шестимата привлечени към наказателна отговорност в рамките на същото разследване – Филип Ф. Според обвинението, той също може да извърши ново престъпление. Филип също е разпространявал упойващи вещества от дома си. Обвиняема е и неговата съпруга.

Защитата му изтъкна, че и двамата членове на семейството работят, нямат предишни криминални регистрации и се грижат за малките си деца. Не разполагат с ресурс да влияят върху свидетели. Също чрез видеоконферентна връзка, използвана в контекста на въведените ограничения в страната, мъжът  поиска по-лека мярка за неотклонение.

Въззивната инстанция прие и по това дело, че обвиняемият е съпричастен към престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Съдебният състав изключи възможността той да се укрие. Но стигна до извода, че друга мярка за процесуална принуда няма да е приемлива, с оглед вида и начина на извършване на престъплението. Затова Апелативният съд не намери основание за изменението й.

Определенията, с които Апелативен съд – Варна остави в ареста обвиняемите в разпространение на високорискови наркотични вещества Филип Ф. и Панко П., не подлежат на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: