Оставиха в ареста рецидивист, успял да задигне цигарите на непознат и чантата на възрастна жена

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:14 / 02.03.2022
873
Състав на Шуменския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо млад мъж, обвиняем за грабеж представляващ опасен рецидив, извършен след употреба на сила, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

34-годишният М.И. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4 от НК, както и за кражба от възрастен мъж в града. Престъплението е извършено на 27 февруари 2022 година.

Обвиняемият забелязал възрастен мъж и решил да го ограби. Не успял да реализира намеренията си и откраднал само кутия с цигари от него. Малко по-късно, на улица в град Шумен, М.И. извършил грабеж на дамска чанта, съдържаща портмоне със сума пари, лични документи, мобилен телефон и други вещи от владението на възрастна жена, като употребил за това сила. Той издърпал силно от ръката й чантата, дори причинил травма на един от пръстите на ръката й.

Младият мъж е осъждан над 20 пъти за различни престъпления, като последно е изтърпявал наказание "лишаване от свобода“ до ноември месец 2021 година. След посегателствата той беше задържан за срок до 72 часа.

Работата по двата случая продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен. Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).