Оставиха в ареста сериен крадец от Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:08 / 01.09.2020
1550
Уважено е искането на Районната прокуратура във Варна за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на обвиняем за кражба, представляваща опасен рецидив, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. 

Състав на Варненския районен съд е уважил днес, 1 септември, искането на Районната прокуратура, като е взел мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на 57-годишния Желязко Ж. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за кражба, представляваща опасен рецидив.

На 28 август тази година полицейски служители, които участвали в специализирана полицейска операция против битовата престъпност, забелязали Желязко да влиза в жилищен блок на ул. "Студентска“ във Варна. Служителите на реда познавали лицето, тъй като мъжът е част от активния криминален контингент. Той е осъждан девет пъти, като повече от престъпленията му са против собствеността. Те застанали в засада, за да видят кога 57-годишният мъж ще напусне жилищния блок.

На излизане Желязко се появил с чанта. Задържан бил след около 500 метра. В чантата били намерени множество инструменти, които обвиняемият откраднал от стая между етажите на жилищния блок. Вратата й мъжът отключил в връзка ключове, които носел със себе си.

57-годишният мъж бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 196 от НК. Признал е вината си. Откраднатите вещи са върнати на собственика им.

Определението на Варненския районен съд, с което е наложена най-тежката мярка за процесуална принуда на обвиняемия – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Окръжния съд.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).