Оставиха в ареста сърбина, отмъкнал много пари от магазин на Кооперативния пазар във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:57 / 18.07.2022
1429
52-годишен сръбски гражданин, привлечен към наказателна отговорност за кражба от магазин във Варна, използване на фалшива самоличност и притежание на наркотични вещества, остава в ареста, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

С определение на Районния съд е било уважено искането на Районната прокуратура във Варна на обвиняемия да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение – "задържане под стража“. До заседанието на съда, обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор.

Б.Н. е установен в хотелска стая в центъра на града на 13 юли 2022 година, след разследване по сигнал за кражбата на 21 000 лева и 2400 Евро от магазин, намиращ се в района на Кооперативен пазар – Варна. При задържането му у него бил намерен документ за самоличност, според който той е хърватски гражданин на възраст 51 години. Намерени били също известно количество марихуана, както и част от откраднатите пари.

В хода на работата по случая, било установено, че документът е неистински и мъжът си служи с фалшива самоличност. След проведените множество оперативно-издирвателни дейности, за кратък период от време служителите на ОД на МВР – Варна успели да разберат истинската – сръбски гражданин, на 52 години, криминално проявен.

Работа по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството и надзора на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Варна. Изяснява се съпричастността на Б.Н. към други престъпления срещу собствеността, извършени на територията на града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).