Оставиха в ареста тримата стопани на модерната наркооранжерия в село Свещари

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:44 / 25.04.2020
3070
Уважени са исканията на Териториалното отделение в Исперих към Районната прокуратура в Разград и в ареста с определения на Районния съд в Исперих са тримата обвиняеми за наркооранжерията в село Свещари, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

34-годишният Благой П., 26-годишният Златомир П. и 22-годишната Мария К. от петък късно вечерта са в ареста с определения на Районния съд в Исперих, който уважи исканията на Териториалното отделение към Районната прокуратура в Разград за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража“. Трима са били привлечени към наказателна отговорност за държане без надлежно разрешително на 10,8 кг марихуана на стойност близо 65 000 лева /по член 354а, ал. 3 от НК/, както и за засяването и отглеждането на растения от рода на конопа /по член 354в, ал. 1 от НК/, като обвиняемите са действали в съучастие.

Те успели да изградят в бивша сграда на АПК в разградското село Свещари  съвременната наркооранжерия, която е била разкрита от служители на ОД на МВР в Разград. По време на претърсването на помещенията служителите на реда намерили и иззели саксии със 753  растения от рода на конопа в различен стадий на развитие. Оранжерията била оборудвана с датчици за контрол на влагата, вентилатори, специално осветление и поливна система. Открити са и препарати за наторяване и растителна защита, както и голямо количество суха маса, готова за продажба.

Помещенията са били наети от 52-годишна жена от Варна, която е разпитана пред съдия от Исперихския районен съд.

Извършени са пет претърсвания на различни адреси, като четири от тях са във Варна, тъй като Благой П. и Златомир П. са варненци. Съучастничката им Мария К. е от варненското село Разделна.

Определенията на Исперихския районен съд, с който е взета най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, на тримата обвиняеми подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).