Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оставиха в ареста варненския полицай-наркодилър и съучастниците му
Автор: Екип Varna24.bg 15:03 / 05.09.2015Коментари (0)653
© Varna24.bg
Двамата обвиняеми за държане и разпространение на наркотици в курорта Златни пясъци К. Колев и Ат. Тодоров, както и Ив. Иванов, обвинен за помагачество, остават в ареста, определи днес Варненският окръжен съд, съобщиха от съда. 

Съдът прецени, че събраните до момента доказателства в досъдебното производство сочат за връзка между тримата обвиняеми. В съдебната зала стана известно, че има свидетелски показания на чужди граждани от Германия и Полша, които са съдействали на разследването. 

Извършените изземвания и обиски, както и гласните и писмени показания на множество свидетели, са основания за обосновано предположение, че Колев е пряк съучастник на останалите двама мъже в извършване на деянието, за което е обвинен, смята съдът. 

39-годишният Колев има три осъждания за престъпления от общ характер, за които е реабилитиран, стана известно в съдебната зала. Според показанията на обвиняемия, той се грижи за двете си дъщери и болната си майка, тъй като съпругата му работи. 

Според съда, обаче семейното положение и отговорностите му не са били пречка за извършване на престъпната дейност, за която е обвинен, още повече, предвид предходната си съдимост, той е знаел за последиците от действията си. Затова, според ВОС, е налице опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление.

Престъплението е умишлено, опредеди съдът, като за него се предвижда наказание "Лишаване от свобода" за срок от 5 до 15 години и глоба. По отношение на втория обвиняем, Тодоров, съдът счита, че макар в ранен етап на разследването, са събрани множество безспорни доказателства, че извършител на деянието, за което е привлечен като обвиняем. 

Установени са мястото и механизмът, по който лицето е извършвало разпространение на наркотични вещества в курорта Златни пясъци. 35-годишният Тодоров е осъждан многократно, като задържането му е в момента на изпитателен срок по предходна присъда с наказание "лишаване от свобода" за 3 години, отложено с изпитателен срок от 5 години и глоба от 3000 лева. 

Всички предходни осъждания са свързани с държане на високорискови наркотични вещества, а на този етап е установено и тяхното разпространение, коментира съдът. В съдебната зала стана ясно, че обвиняемият е наркозависим. 

Определението на ВОС, с което бе наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", е аргументирано и с опасността Тодоров да се укрие и да извърши друго престъпление.

Престъплението, за което е привлечен като обвиняем, е умишлено и за него се предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 5 до 15 години. Полицаят от Пето РПУ Ив. Иванов също остава в ареста с определение на Варненския окръжен съд. 

Лицето е служител в с-р "Охранителна полиция" и като такъв е имал достъп до информация за предстоящи специализирани операции и маршрута на патрулните автомобили в курорта "Златни пясъци". Според съда има събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи извод, че полицейският служител е имал връзка с другите двама обвиняеми.

От предоставените на съда материали е видно, че при разследването са използвани специални разузнавателни средства, информацията от които предстои да бъде обобщена. 

Предоставената секретна справка потвърждава, че полицейският служител е подпомагал двете криминално проявени лица, привлечени като обвиняеми. 

Съдът прие, че има достатъчно преки и косвени доказателства, че Иванов е предупреждавал Колев и Тодоров за предстоящи полицейски акции и е давал съвети за разпространение на наркотични вещества в курорта. 

Отделно, при претърсването на жилището му са намерени боеприпаси и газов пистолет, без муфа, за които предстои да бъдат назначени експертизи. Съдът намери, че може да се направи обосновано предположение, че Иванов е помагал на двамата мъже да извършват престъпната си дейност в курорта Златни пясъци. Според ВОС има данни и за предходни действия на обвиняемия като помагач преди 2 септември, когато е бил задържан. 

Определената мярка за неотклонение "задържане под стража" ще даде възможност на следствието да свърши своята работа, коментира съдът, както и да попречи на обвиняемия да възпрепятства разкриването на обективната истина и да въздейства върху свидетели.

Определените днес мерки за неотклонение на ВОС по отношение на К. Колев, Ат. Тодоров и Ив. Иванов могат да бъдат обжалвани в 3-дневен срок, като в случай на жалба или протест е насрочено заседание на Варненския апелативен съд на 15.09. от 10 часа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Зверство срещу 18-годишно момиче
Covid-19
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: