Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оставиха във варненския арест дилър, продавал дрога на непълнолетни
Автор: Екип Varna24.bg 15:59 / 17.01.2017Коментари (0)1243
© Varna24.bg
Илюстративна снимка
Ниязи Рахим, разследван затова, че продавал наркотични вещества, в това число и на непълнолетни лица ще продължи да пребивава в ареста. 

Днес Апелативният съд във Варна потвърди определение на Добричкия окръжен съд от миналата седмица, с което му е била потвърдена най-тежката мярка за процесуална принуда и остави без уважение жалбата на защитата му, която поиска "домашен арест" за Рахим.

Пресслужбата на апелативния съд припомня, че 40 годишният мъж е в ареста от 1 декември миналата година. Той е обвиняем по досъдебно производство на Първо РУ на МВР - Добрич,заради това, черазпространявал марихуана и амфетаминиособено нагло, цинично, без всякакви притеснения на улицата ипред дома си.Не на последно място обвиняемият е продавал високорискови наркотични вещества и на непълнолетни лица. След задържането му, Ниязи е направил пълни самопризнания.

Днес Варненският апелативен съд намери, че първата съдебна инстанция внимателно е обсъдила и сериозно е аргументирала основанията за продължаването на ареста. До настоящия момент са извършени многобройни действия по разследването - разпити на свидетели, вкл. и пред съдия, назначени са експертизи, извършеное и разпознаване.При първоначалното претърстване на автомобила, както и при личния му обиск, от Рахим били иззети 34 пакетчета с марихуана (18,7 грама), 11 пакетчета с бяло прахообразно вещество - амфетамини(повече от 3 грама). 

Преценката на всички факти и доказателства води и този съд до категоричния и обоснован извод, че обвиняемият е разпространявал различни видове дрога. Престъплението е с изключително висока степен на обществена опасност и се наказва строго от закона, коментира съдът и стига до заключението, че ако е с по-лека мярка за неотклонение, той може да извърши ново престъпление. Не са налице и нови обстоятелства, които да мотивират втората съдебна инстанция да измени мярката за принуда.

Определението, с което Апелативният съд във Варна потвърди постоянния арест на Ниязи Рахим, разследван затова, че продавал наркотични вещества, в това число и на непълнолетни лица не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: