Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оставиха зад решетките Людмил, пребил до смърт упоен с дрога австриец с цел грабеж
Автор: Пламена Николова 17:18 / 15.12.2020Коментари (0)2677
©
Варненският апелативен съд не намери основания да измени най-тежката мярка за неотклонение на обвиняем за грабеж, след който е последвала смъртта на пострадалия. Людмил М. обжалва пред въззивната инстанция отказа на Окръжния съд във Варна да уважи молбата му за отмяна на ареста.

Пресслужбата на съда припомня, че двама мъже и жена са били задържани за извършеното престъпление. На 8 август тялото на 35-годишен австриец е било намерено в хотелска стая във Варна. Установено е било предозиране на жертвата с различни видове наркотични вещества и лекарства. Липсвали вещи. Част от тях били открити в заложна къща. Според прокуратурата, мъжете снабдили жената с наркотици и медикаменти. Повдигнатото спрямо Людмил обвинение е за извършен грабеж, придружен с телесна повреда, от която е последвала смърт, като пострадалият е бил приведен в беззащитно състояние. Според прокуратурата, тримата са действали при предварителен сговор.

Представителят на Апелативната прокуратура смята, че основанията за продължаване на ареста сега са по-убедителни отколкото към момента на първоначалното задържане. В хода на разследването са събрани допълнителни доказателства, има и други висящи производства. Всичко това сочи изключително висока степен на обществена опасност на обвиняемия.

Апелативният съд не сподели тезата на защитата, че няма достатъчно данни за съпричастността на Людмил М. към деянието. Съдебният състав припомни повдигнатото обвинение в тежко умишлено престъпление. Събрана е достатъчно информация, която обосновава изводите на прокуратурата. Освен това е повдигнато и второ обвинение – за притежание на наркотици с цел разпространение, за което също са събрани доказателства. Съдът счита, че освен обосновано предположение за съпричастността, е налице и другата законова предпоставка за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда – опасността обвиняемият да се укрие. До този извод води липсата на постоянно местоживеене във Варна.

С тези съображения Апелативният съд не намери основания да преразгледа определението на Окръжния съд по отношение на обвинения в грабеж, придружен с убийство Людмил М.

Съдебният акт не подлежи на обжалване.



Още по темата: общо новини по темата: 3
13.08.2020 »
13.08.2020 »
12.08.2020 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: