Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оставиха зад решетките главна счетоводителка от Варна, забърквала дрога с помощник
Автор: Екип Varna24.bg 13:40 / 31.08.2018Коментари (0)6618
©
По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът задържа под стража главна счетоводителка и неин съучастник за производство на пико и държане с цел разпространение на наркотици.

 

Варненския окръжен съд определи мерки "задържане под стража“ на 36-годишния Тихомир И. и на 43-годишнатат Елица П. Двамата са привлечени като обвиняеми за производство и разпространение в съучастие на високорискови наркотични вещества. Елица е главна счетоводителка по професия и "готвач“ на пико, а съучастникът й Тихомир също бил вещ в производството на синтетични наркотици. 

Престъплението, за което са обвинени е тежко по смисъла на закона и за него се предвижда наказание "лишаване от свобода“ до 8 години и глоба до 20 хиляди лева.

Защитата на Тихомир И. и Елица П. посочи, че не са налице кумулативните предпоставки за определяне на най- тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража“, като и за двамата поискаха "домашен арест“.  Адвокатът на 36-годишния мъж посочи, че обвиняемият има постоянен адрес на местоживеене и макар предишните му осъждания няма доказателства, че е налице реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Защита на Елица П. посочи, че тя е с чисто съдебно минало, с висше икономическо образование и постоянен адрес, като в момента работи като главен счетоводител.   

Като разгледа събраните до момента гласни и писмени доказателства, протоколи от претърсвания и изземвания, съдът прецени че съществува обосновано подозрение, Тихомир И. и Елица П. да са съпричастни към деянието, в което са обвинени. Съдебна инстанция прецени високата обществена опасност на деянието, за което двамата са привлечени в досъдебното производство. Предвид информацията, че наркотикът е бил произвеждан в домашни условия чрез материали широко достъпни на пазара, като част от него се е разпространявал извън Варна и тежкото наказание според закона, съдебният състав остави без уважение исканията на защитата. ВОС стигна до извода, че съществува реална опасност Тихомир И. и Елица П. да извършат престъпление, да се укрият и да осуетят наказателната репресия срещу себе си и им определи най- тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“.  

Определенията на Окръжен съд – Варна могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: