Островът под Аспаруховия мост запустява, всичко се руши

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:50 / 28.05.2015
1310
"Цялата инфраструктура на острова е в ужасно състояние!", заяви варненец, който работи от десетилетия в района. Това всъщност се вижда от всеки, посетил тази западаща част от града.

Този път дори ще спестим разказите за дълбоките локви с размери на малки езера, които се получават в зоната под Аспарухов мост при всеки по-сериозен дъжд. Колите направо плават в тях, при това и след края на валежите, защото водата от разбитите пътища просто няма къде да се оттече.

Поддръжката на трасетата в последните години е оставена на волята на фирмите, които все още работят на острова и просто нямат друг избор, освен сами да осигурят достъпа до базите си.

На острова има и жп линии, които не се използват от години. Ръждивите коловози и изгубилите функциите си прелези се рушат, без да личи някаква грижа за състоянието им. Една от най-впечатляващите гледки пак е свързана с железопътно трасе. На основния път на острова може да се види как под износения асфалт се показват дървените траверси на стар прелез. Старото съоръжение е било асфалтирано, очевидно преди доста години. Времето и трафикът в промишлената зона обаче буквално са протрили настилката и сега жп линията отново се показва.

Най-дълбоките дупки, които са сериозна заплаха за колите, се запълват с пясък, чакъл и изобщо с каквито инертни материали се намират подръка. Естествено, такива импровизирани кръпки не издържат кой знае колко.
Работещите на острова периодично пишат оплаквания и искания за ремонт до общината и в частност до кмета на район "Аспарухово", който отговаря за островната зона. Отговори не получават, защото местната власт винаги има по-сериозни задачи за вършене. Така островът малко по малко се превръща в нещо като "бяло петно" в картата на Варна и ярък символ на разрухата не само на икономиката й.

Източник: "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна на второ място по заплати в страната
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).