Осъдиха 56-годишен мъж, превърнал имот край Варна в наркооранжерия

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:42 / 21.04.2021
847
Варненският районен съд одобри постигнато в съдебна зала споразумение между прокуратурата и 56-годишен мъж, с което той се признава за виновен по повдигнатото спрямо него обвинение за отглеждане на марихуана. Пред съда той заяви, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Страните по делото приеха за безспорно установено, че от неустановена дата през 2019 г. до 5 май 2020г. подсъдимият като наемател на къща – част от вилно селище в местност край Варна, отглеждал общо 163 броя растения от рода на конопа/канабис/. Растенията били с различна височина и съдържание на активен компонент, с общо нетно тегло на изсушената листна маса от растенията над 5,5 кг., на стойност за над  33 000 лева.

Варненският районен съд одобри споразумението, като прецени, че то не противоречи на закона и морала. За извършеното престъпление по чл. 354 В от Наказателния кодекс, 56-годишният годишният подсъдим следва да търпи наказание от  2 години "лишаване от свобода“, с 4 годишен изпитателен срок, както и 5 000 лева глоба.

В негова тежест са сторените по делото разноски. Веществените доказателства, предмет на престъплението и послужили за извършването му, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).