Осъдиха Грациела, теглила пари от фирмената сметка на чичо си във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:39 / 16.09.2020
1661
25-годишната Грациела Д., която е била предадена на съд от Окръжната прокуратура във Варна за теглене на пари от банкова карта на търговско дружество без съгласието на титуляра, получи днес осъдителна присъда, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

За извършеното от младата жена престъпление по член 249, ал. 1 от НК състав на Варненския окръжен съд й наложи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година, чието изтърпяване е било отложено с 3-годишен изпитателен срок. Присъдата е била постановена при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на по-леко наказание.

Подсъдимата често гостувала в дома на чичо си, който й помагал в отглеждането на малкото й дете. Мъжът развивал търговска дейност чрез дружество, в което управител била жената, с която живеел на семейни начала, но реално дейността изпълнявал той.

На 4 февруари тази година Грациела гостувала в дома на чичо си. Неволно  станала свидетел на разговор между него и жена му за превод на 7800 лева по сметката на дружеството. Тя използвала краткото отсъствие на чичо си, бръкнала в джоба на якето му и взела банковата карта на фирмата му.

Още същата вечер от банкомат изтеглила 400 лева от картата и успяла незабелязано да я върне. Липсата на парите била разкрита на следващата сутрин при посещение на чичото в банката. За неправомерната трансакция била уличена 25-годишната подсъдима, която е с чисто съдебно минало.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).