Осъдиха Мехмедали за убийството на приятеля си по време на лов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:32 / 29.09.2017
1855
Една година и 10 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок наложи състав на Варненския окръжен съд спрямо 23-годишния Мехмедали М., който беше предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна по две обвинения - за причиняване на смърт по непредпазливост по време на бракониерски лов /по член 123, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК/ и за придобиване и държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без надлежно разрешение /по член 339, ал. 1 от НК/.

На 26 октомври 2015 г. в землището на варненското село Цонево в местността "Малкият картал" подсъдимият Мехмедали и приятелят му Салим С. отишли на бракониерски лов. Никой от двамата не притежавал ловен билет и разрешително за лов. Правото на ловуване се упражнява от лица, които притежават членска карта и билет за лов, заверени за съответната календарна година, както и разрешително за лов. Двамата не притежавали и разрешение за придобиване на огнестрелни оръжия и боеприпаси.
В гората двамата приятели се разделили. Подсъдимият дочул шум и решил, че наблизо има дивеч. Стрелял по посоката на шума. Когато отишъл на място, установил, че приятелят му Салим лежи на земята и е ранен в главата. Повикал помощ, но въпреки положените грижи на лекарите, простреляният мъж починал.

Присъдата на Варненския окръжен съд е произнесена, след като 23-годишният подсъдим Мехмедали, който е с чисто съдебно минало, поискал делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие, като признал вината си и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна. С присъдата си съдът уважи и гражданския иск на родителите на убития мъж в размер на 60 000 лева.

Съдебният акт подлежи на обжалване през Апелативния съд във Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).