Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Осъдиха Община Варна да плати за пожарна, потрошена в улична неравност
Автор: Екип Varna24.bg 11:48 / 21.02.2015Коментари (2)2730
© Impact Press Group
Снимка: Архив
Районният съд във Варна осъди Община Варна да плати на застрахователно дружество 3669 лева застрахователно обезщетение и 576 лева съдебни разноски, заради потрошен в неравности на пътя противопожарен автомобил. Пътният инцидент е станал на 27 юни 2011 г. Съдебното решение е от 21 януари т.г., показа справка на Дарик.

На кръстовище във Варна пожарната попаднала в необезопасени неравности на пътното платно, представляващи коловози, образувани с течение на времето при движението на товарни автомобили. В резултат диференциалът на автомобила се ударил в земята и се повредил. Спукал се и картерът на двигателя.

Щетата е била покрита от компанията, в която е бил застрахован противопожарният автомобил. За да възстанови направените разходи, застрахователят подал иск срещу Общината, като стопанин на пътя с установените неравности.

Според съда настъпването на щетите по автомобила е в пряка причинна връзка с наличието на неравности на пътното платно, дължащи се на експлоатацията и амортизацията на пътната настилка. Решението на районните магистрати подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.

Щети след попадане в необезопасени и необозначени дупки на пътя са причина застрахователи да продължават да съдят Община Варна. От началото на годината Районният съд в морския град се е произнесъл по 6 граждански дела, заведени от застрахователни компании срещу кметството. Резултатът и от 6-те не е в полза на Общината, сочат постановените съдебни актове.

Заради улични дупки или необезопасени шахти най-често автомобилите получават щети по гумите, джантите и ходовата част. Инциденти с необезопасени и несигнализирани дупки са ставали на бул. "Атанас Москов", пътя за "Виница", пътя от "Виница" към курорта "Св.Св Константин и Елена" и др. Сумите, които Общината е осъдена да плати, варират от 110 до 677, като отделно са съдебните разноски.

Районният съд в морската столица се е произнесъл и по две дела за потрошени в дупки коли, в които ответник е Агенция "Пътна инфраструктура". И тук застрахователите са излезли победители в съдебния спор, поне на първа инстанция. В единия случай Пътната агенция е осъдена за автомобил, получил щети при попадане в необезопасена дупка на магистрала "Хемус". В другия случай става въпрос за кола, потрошена в дупка на Варна - Добрич, близо до разклона за с.Любен Каравелово.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Gagalcho Gagalchin
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Масови протести срещу цените на горивата
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: