Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Осъдиха бившия областен управител на Добрич и неговите помагачи за злите дела
Автор: Екип Varna24.bg 14:42 / 21.09.2018Коментари (0)1917
©
Бившият областен управител на Добрич Динчер Хаджиев бе осъден на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с 5-годишен изпитателен срок. С присъдата Добричкият окръжен съд наложи на Хаджиев и глоба в размер на 2500 лева. Наказанието на бившия управител е за извършени престъпления по служба, свързани с продажбата на имоти - държавна собственост и на юридически лица, като случаят е особено тежък, а вредните имуществени последици за държавата - значителни.

Престъпленията по член 282 и 283а от НК са причинили значителни вредни последици в размер на 665 743, 44 лева и са извършени като продължавани деяние в съучастие с Пламен Ганев, който действал като помагач и улеснявал Хаджиев в  продажбата на имоти. Подсъдимият Ганев е бивш директор на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ в областната администрация на Добрич по времето на Динчер Хаджиев.

Добричкият окръжен съд призна и Ганев за виновен за престъпления по служба, като случаят също е особено тежък и продължаваното престъпление е свързано с продажбата на собственост на юридическо лице€ Настъпилите вредни последици са значителни -  в размер на 665 743,44 лева. Той е осъден и за това, че в качеството на длъжностно лице, отново като помагач на областния управител, е съгласувал процедура по изготвяне на договор за продажба на държавен имот с цел облага на 3 физически лица, както и за облага на юридическо лице. Съдът наложи на Пламен Ганев наказание 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с 5-годишен изпитателен срок, като и му наложи глоба в размер на 2500 лева.

Третият подсъдим по делото с изключителен обществен интерес, предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич – бившият началник-отдел на кадастъра, Костадин Костадинов, бе признат за виновен за продължавано престъпление по член 282, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК, като съдът му наложи наказание 9 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години. С действията си Костадинов също е нанесъл значителни вредни последици за държавата – имуществени в размер на 135 102 лева.

Присъдата на трите длъжностни лица, заемали отговорно служебно положение, подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в 15-дневен срок от днес.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: