Осъдиха двама младежи от Варна за извършени серия грабежи на мобилни телефони от ученици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:47 / 04.10.2016
1598
Районният съд във Варна осъди двама младежи за извършени серия грабежи на мобилни телефони от ученици.

 

След постигнато в съдебна зала споразумение и признаване на вина, двамата подсъдими получиха различни наказания. 25-годишният С. Ангелов, който в периода 22 март - 13 април 2014 г., след употреба на сила и заплаха спрямо малолетни и непълнолетни тийнейджъри е отнел общо 4 мобилни апарата, беше осъден на 2 години и 4 месеца лишаване от свобода. По отношение на него изпълнението на наказанието беше отложено с изпитателен срок от 4 години. На 18-годишния А. Любенов, който е осъществил в съучастие с Ангелов един от грабежите - на 12 април 2014 г., беше наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

Самите грабежи са извършени по идентичен начин, на оживени места - в подлези, край заведения за хранене или пешеходни алеи. Пострадалите подрастващи били застигани, заплашвани и принуждавани със сила да дадат мобилните си телефони. Сим-картите са изхвърпяни непосредствено при грабежите, след което телефоните били продавани срещу символични суми в заложни къщи.

Двамата подсъдими са без образование, безработни и неосъждани досега. Причинените щети към момента са възстановени на пострадалите. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).