Осъдиха двама от Варна заради наркотици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:11 / 05.07.2017
1908
В бързо производство, по силата на постигнато и одобрено в съдебна зала днес споразумение, 34-год. С.С. се призна за виновен по повдигнатото му обвинение и получи наказание от 5 месеца лишаване от свобода, които да търпи в затвор при първоначален строг режим. 
 
При извършена на 13 юни тази година полицейска проверка на подсъдимия по ул."Петко Напетов" се установява, че той държи в ръката си, заедно със закупена закуска и 3 специфично сгънати пакетчета с бежово прахообразно вещество. Подсъдимият е бил известен на проверяващите като лице от криминалния контингент, във връзка с извършени от него престъпления. Експертизата доказва наличие на хероин в трите пакетчета, като общата стойност на намереното у него наркотично вещества е за около 15 лева. 
 
34-годишният мъж е многократно осъждан за посегателства срещу собствеността и страда от наркотична зависимост. Веществените доказателства по делото - остатъците от хероин се отнемат и следва да бъдат унищожени. Съдебният акт е окончателен.

В друго съдебно производство, също за държане на наркотик, Районен съд - Варна освободи от наказателна отговорност 21-годишен младеж, като му наложи административно наказание - глоба в размер на 1000 лева. 

21-год. Й.Н. е засечен при проверка на автомобил. На 22 февруари миналата година под седалката за пътника, на която стоял подсъдимия, било открито пакетче с бяло вещество на прах и малки бучки. Впоследствие младежът признал, че е закупил веществото от непознато лице, а анализ на съдържанието му показва комбинация от амфетамин, кофеин и лидокаин. 21-годишният младеж е с чисто съдебно минало, а самото деяние представлява маловажен случай. Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).