Осъдиха джебчийки от Игнатиево за кражби в деня на голямото намаление

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:46 / 28.11.2017
2228
Две джебчийки от Игнатиево осъдени за кражба в деня на голямото намаление след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура във Варна.

30-годишната Гюрга Станчева прие да търпи наказание 1 година лишаване от свобода при строг режим за джебчийска кражба, представляваща опасен рецидив, след като призна вината си и сключи споразумение с Районната прокуратура във Варна. То беше одобрено днес от състав на Варненския районен съд. Съучастничката й - 25-годишната Марта Николова, също сключи споразумение с прокуратурата, като прие да търпи наказание 1 година и 8 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

В деня на големите намаления на цените на 24 ноември тази година двете млади жени отнели дамско портмоне на варненка, в което имало 12 лева, с намерението противозаконно да ги присвоят. Действията на двете джебчийки били забелязани от полицаи и те били задържани. Срещу тях Районната прокуратура образувала бързо производство. По време на задържането им двете жени предложили подкуп на полицейските служители. За това престъпление Районната прокуратура във Варна е отделила материалите, като ги е предала на Окръжната прокуратура по компетентност.

Наказанията й на двете осъдени жени вече са изпълнени от Районната прокуратура, след като влезли в сила с одобреното споразумение от съда. И Гюрга Станчева и Марта Николова са от Чирпан, но с постоянен адрес в град Игнатиево.

Споразумението не подлежи на обжалване и е окончателно.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).