Осъдиха млад мъж за ползване на фалшива испанска шофьорска книжка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:22 / 07.03.2019
3228
На 28 август миналата година служители на граничния полицейски участък на Летище – Варна спрели за проверка при влизане на територията на летищния комплекс управлявания от 32-годишния подсъдим лек автомобил БМВ. При оглед на предоставеното от водача свидетелство за управление на МПС, издадено на негово име от Испания, служителите се усъмнили в истинността на документа.  Експертно изследване установява, че шофьорската книжка не отговаря на оригиналните от този вид и не представлява официално издаден документ. Същевременно справка в информационните масиви показва, че подсъдимият е неправоспособен водач и никога не му е било издавано валидно българско свидетелство за правоуправление и категории.

32-годишният водач е осъждан. Пред съда той призна, че съзнателно се е ползвал от неистинския официален документ, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение му бе наложено  наказание "пробация“ за срок от 1 година при две мерки за изпълнение – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и провеждане на задължителни периодични срещи с пробационен служител. Съдебният акт е окончателен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).