Осъдиха мними квартиранти за кражби от възрастни хора

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:38 / 17.10.2014
743
Различни мерки за неотклонение наложи също днес Районен съд - Варна на мъж и жена, обвиняеми за извършени след предварителен сговор кражби от възрастни хора при продължавано престъпление.

Спрямо 44-годишната С.Д. и 53-год. И.Я. са предявени обвинения, че в периода 31 юли - 25 август т.г. са влезли в домовете на възрастни хора във Варна и под предлог че търсят да наемат квартира, са отнели парична сума от 3000 лева и таблет.

Съдът взе най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 53-год. И.Я., като счете, че са налице обосновани предположения за авторство на деянието и съществува реална опасност той да се укрие или да извърши други престъпления. Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления против собствеността и измами, като деянието се явява извършено при опасен рецидив. На обвиняемата С.Д., която е с чисто съдебно минало, съдът наложи мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 500 лева, вносими в 7-дневен срок. Съдът прие, че към момента доказателствата по делото не сочат за съществуването на реална опасност тя да се укрие и да извърши друго престъпление.

3-дневен е срокът за обжалване на наложените мерки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).