Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Осъдиха моторист, блъснал смъртоносно неправилно пресичащ мъж във Варна
Автор: Пламена Николова 11:25 / 09.03.2022Коментари (0)2250
©
Илюстрация
Варненският окръжен съд призна за виновен 40-годишния Константин Й., за това, че на 12.10.2020 г. във Варна, при управление на мотоциклет, нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на пешеходец, съобщиха от пресслужбата на съда.

На посочената дата Константин Й. се движел по бул. "Хр. Смирненски“. На кръстовището с бул. "Сливница“, направил ляв завой и продължил по булеварда. В същото време, в близост до спирка "Тих труд“, на разделителната линия между двете платна на бул. "Сливница“ стоял мъж. На мястото нямало обозначена пешеходна пътека и преминаването било забранено. Заради честите пътни произшествия, като временно решение, там били поставени ограничители - делинеатори, (които не са физически разделители). След като пропуснал един автомобил, мъжът решил да пресече и в този момент бил блъснат от мотоциклетиста.  В резултат на   нанесените травми от удара, пострадалият пешеходец по-късно починал в болница.

Изготвените комплексни съдебно-автотехническа и видео-техническа експертизи са установили, че преди сблъсъка не е имало спирачен път. Нямало е и зрителни прегради, които да ограничават видимостта между подсъдимия и пешеходеца. Мотоциклетистът се е движил с 57,89 км/час при позволени 50 км/час. Константин Й. е разполагал с достатъчно разстояние, за да види пресичащия мъж и ударът да бъде избегнат. Изисканата от съда информация от Община Варна сочи, че въпреки ремонта на намиращия се в близост подлез, той не бил затварян за пешеходци.

Константин Й. е с чисто съдебно минало и висше образование.

Съдебният състав намери, че подсъдимият е виновен за това, че не е реагирал на характера и интензитета на движение, за да бъде в състояние да намали скоростта или да спре при възникналата опасност. Наказанието, което му беше наложено е "лишаване от свобода“ за срок от 2 години, изпълнението на което се отлага с определяне на четири години изпитателен срок, считано от влизане на присъдата в сила. Съдът го лиши от право да управлява моторни превозни средства за срок от четири години.

Константин Й. беше оправдан по обвинението, да е бил невнимателен и непредпазлив към човек със специални потребности, като съдът прецени, че законът не е бил приложен правилно, тъй като пострадалият не е попадал в тази група.  

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15- дневен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (418) 14%
Добре, но можеше и по-добре (395) 13%
Не се справи (578) 19%
Пълна трагедия (1616) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: