Осъдиха моторист във Варна, ето за какво

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:54 / 20.02.2019
2107
Районен съд - Варна наложи общо наказание и глоба на мотоциклетист за управление на нерегистриран мотор, с табели за друго МПС, и след употреба на алкохол. Делото приключи днес с постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение. За всяко от деянията – по чл. 345, ал. 1 и ал. 2, както и по чл.343Б от НК, бяха определени отделни наказания. 48-годишният подсъдим трябва да изтърпи най-тежкото от тях - 3 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Към наказанието съдът присъедини и глоба в размер на 200 лева.

Подсъдимият е бил спрян от полицейски автопатрул на 13 юни миналата година край разклон между две населени места в община Аксаково. При проверката се оказало, че той е във видимо нетрезво състояние, а поставените регистрационни табели върху мотора били в несъответствие с отбелязания в документите номер на рамата. След справка в информационните масиви се установява, че 48-год. подсъдим си е послужил с табели, издадени за друг мотоциклет от същата марка и модел. Тестването с дрегер, а впоследствие и кръвната проба, отчели наличие на алкохолна концентрация у водача от 2,09 промила.

48-годишният мъж е с чисто съдебно минало. В негова тежест се възлагат разноските по делото. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).