Осъдиха мъж и жена, причинили смъртта на пешеходка от Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:58 / 08.04.2019
1461
44-годишната Миглена З. и 23-годишният Калоян Ж. бяха признати за виновни от състав на Варненския окръжен съд за смъртта на пешеходка, като престъплението по член 343а, ал. 1, буква "б“ от НК е извършено в условията на независимо съпричиняване. На 44-годишната подсъдима е наложено наказание 2 години лишаване от свобода  с 4-годишен изпитателен срок. Тя е лишена и от право да управлява МПС за срок от четири години.

Наказанието на 23-годишния Калоян Ж.  е 2 години лишаване от свобода с петгодишен  изпитателен срок, в който той е лишен от право да управлява МПС. Младият подсъдим е осъждан на 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок по акт на Районния съд в Сливен, като двете наказания бяха групирани от Варненския окръжен съд, който определи младият мъж да търпи най-тежкото от двете наказания, а именно наказанието по това производство.    

Двамата са били предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна, след като на 17 май 2018 г. при управление на автомобилите си и в нарушение на правилата за движение по пътищата причинили по непредпазливост смъртта на 66-годишна пешеходка. Жената загинала малко по-късно от причинената й съчетана травма, която била несъвместима с живота. 

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на въззивна проверка пред Апелативния съд.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).