Осъдиха мъж на 2 г. затвор за поредица кражби от търговски обекти във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:53 / 25.05.2015
493
32-годишен мъж бе осъден на 2 години затвор за поредица кражби от търговски обекти в централната част на Варна.

В процедура на съкратено съдебно следствие, Районният съд наложи ефективното наказание на 32-годишния Г.Василев. Посегателствата са извършени в периода от 7 до 11 декември миналата година, при продължавано престъпление и опасен рецидив, чрез разрушаване на заключващите механизми на входните врати към търговските обекти. Подсъдимият по идентичен начин с помощта на отвертка успявал да повреди вратите в областта на бравите и да проникне в общо три магазина за храни и един спа-център. Той директно се насочвал към шкафовете, където били разположени касовите апарати. В два от магазините подсъдимият отнел намерени парични суми в банкноти и монети от дневния оборот, а в третия - деянието останало недовършено, като Василев нанесъл поражения на входната врата на обекта, но не успял да преодолее заключващото устройство. При четвъртия случай - на 11 декември м. год. от спа-център, подсъдимият задигнал метална и дървена кутия с пари, жетони за солариум, връзка ключове и документи. Общата стойност на отнетото при серията кражби чуждо имущество е за близо 1000 лева.

32-годишният Г. Василев е многократно осъждан за посегателства срещу собствеността, с трайно формирани престъпни навици. Той следва да търпи наказанието си при първоначален строг режим, в условията на затвор. Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).