Осъдиха мъж, откраднал колата на бившата си приятелка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:42 / 11.06.2015
806
За противозаконно отнемане на автомобил, последвала повреда по него и изоставянето му без надзор, Районният съд наложи ефективно наказание на 37-годишен мъж. 
 
Престъплението е извършено на 14 септември 2012 г. Подсъдимият бил неправоспособен водач, който успял да си направи дубликат от автомобилните ключове на своя бивша приятелка, с която месеци преди отнемането живеели заедно. 

Вечерта на 13 срещу 14 септември 2012г., докато собственичката на автомобила била на работа нощна смяна, подсъдимият - 37-год. М. Николов, видял спрения на паркинг автомобил "Рено" и с изработените от него ключове го привел в движение. 

Той шофирал из Варна, като около 2 часа, движейки се по бул. "Вл. Варненчик" от автогарата в посока центъра, изгубил контрол над колата и се блъснал в еластичната ограда, разделяща двете платна за движение. От удара колата се деформирала в предната лява част. Мъжът изоставил автомобила и побягнал, но мобилния му телефон останал в катастрофиралата кола. Причинените повреди по автомобила са на обща стойност 906 лв. 

37-год. Николов е осъждан и има налагани ефективни наказания за тежки умишлени престъпления. За конкретното деяние, по силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд му наложи наказание от 5 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в условията на затвор. Съдебният акт е окончателен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).