Осъдиха мъж, спипан три пъти да краде от варненски магазини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:29 / 11.10.2022
731
В процедура на съкратено съдебно следствие, 31-годишен мъж бе признат за виновен в това, че през периода от 27 юни до 3 декември миналата година, в условията на продължавано престъпление, отнел чужди движими вещи.

Кражбата е осъществена по идентичен начин, с пет отделни деяния, от три супермаркета във Варна. При всеки от отделните случаи подсъдимият отнемал пакетирани стоки – шоколадови изделия, консерви, сандвичи и други артикули, които скривал под дрехите си, като напускал касовата зона без да плаща нищо или заплащал само покупка на незначителна стойност. Действията му са установени и регистрирани при преглед на записите от видеоохранителните камери в магазините, за което е била сигнализирана полицията. Инкриминираните стоки са на обща стойност под 100 лева.

31-годишният мъж има предходна съдимост. Делото бе разгледано в процедура на съкратеното съдебно следствие, с признаване на вината от подсъдимия и редуциране с 1/3 на определеното наказание. Така за извършената при продължавано престъпление кражба, съдът наложи на  подсъдимия наказание от 8 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).