Осъдиха мъж за купуване на гласове по изборите във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:30 / 30.04.2024
1139
Осъдиха мъж за търговия с гласове по изборите във Варна. Това постанови Районния съд срещу 36-годишен за престъпление против избирателните права на гражданите. Деянието е наказуемо по чл. 167, ал. 2 от Наказателния кодекс, обясниха от кулоарите на Темида.

Случаят е от кампанията за провеждане на местните избори през октомври миналата година. Тогава, при условията на продължавано престъпление, подсъдимият предложил на едно лице и дал на друго 40 лева, с цел да ги убеди да гласуват на изборите на 29.10.2023 г. за общински съветници и кметове в полза на определена коалиция и в полза на определен кандидат с преференциален номер.

Подсъдимият е неосъждан. По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, с признание на вината, 36-годишният подсъдим следва да търпи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест се възлагат и направените разноски по делото.

Съдебният акт е окончателен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Задържаха съдийка, буйствала в районно управление във Варна
Лошо му се пише на наркодилър продавал дрога във Варна
Безплатни консултации във Варна за хора със сърдечно-съдови забол...
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).