Осъдиха на 40 месеца затвор строителен предприемач от Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:53 / 25.02.2016
1229
С осъдителна присъда на първа инстанция в Районния съд приключи дело за измама срещу строителен предприемач. 

62-годишният В. Господинов беше признат за виновен в двете повдигнати му обвинения - измама с причинена имотна вреда в големи размери за над 33 000 лева на трима пострадали (престъпление по чл. 210, ал.1, т.5 от НК) и измама, представляваща особено тежък случай, с причинена вреда в особено големи размери (по чл. 211, вр. чл.209 от НК) на други двама граждани за общо над 65 000 лева. 

Деянията са извършени в условия на продължавано престъпление.

В периода от месец септември 2001 г. до май 2007 год., подсъдимият, с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил и поддържал заблуждение у трима граждани, че е собственик на правото на строеж върху дворно място на ул. "Гоце Делчев" във Варна. 

Той ги уверявал, че ще им изгради в завършен вид и прехвърли собствеността върху недвижими имоти в строящата се на адреса сграда. Реално подсъдимият нямал отстъпено право за строеж на тези части от сградата и ги предлагал на разсрочено плащане, за покупка на "зелено". 

По този начин той причинил имотна вреда на потърпевшите общо в размер на над 33 000 лева. В периода от октомври 2009 г. до юли 2010 год., подсъдимият, отново с цел облага, възбудил и поддържал заблуждение у други двама клиенти, че е собственик на право на строеж върху същото място на ул. "Гоце Делчев" и сключил с тях предварителни договори за покупко-продажба на жилища в недовършената сграда. 

Подсъдимият се облагодетелствал с парите от разсрочените вноски по договорите с кандидат-купувачите в общ размер от над 65 000 лева, без изобщо да завърши строителния обект.
 
62-годишният В. Господинов има предходна съдимост, също за измами. Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие. За всяко от деянията Варненският районен съд наложи отделни наказания, като след редуциране с 1/3 определи той да търпи най-тежкото от тях - лишаване от свобода за срок от 40 месеца при строг режим в затвор.
Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).