Осъдиха на година и един месец двамата роми, нападнали полицаи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:45 / 08.10.2009
679
В незабавно производство, по силата на одобрено споразумение, Варненският районен съд наложи ефективни наказания на двама братя, причинили телесни повреди на полицаи. На 3 месеца лишаване от свобода бе осъден 41-годишният Пейчо Пейчев, а 28-годишният Йордан Пейчев получи 8 месеца затвор. Наказанията си двамата ще търпят при строг режим.

Инцидентът е възникнал на 6 октомври. Около 2,30 ч. през нощта полицаите се отзовали на получен сигнал за пиянски скандал в къща на ул."Капитан Райчо". Те направили проверка и предупредили участващите в разпрата мъже да не смущават обществения ред. Само 20 минути по-късно отново получили сигнал и отишли на същия адрес, където заварили трима мъже (сред които двамата подсъдими) да удрят с кол друг мъж. При намесата на униформените служители един от нападателите избягал, но двамата подсъдими посегнали на полицаите. 41-год. Пейчо Пейчев хванал за врата единия от полицаите и започнал да го души, а 28-год. Йордан счупил пластмасова тръба в главата на втория служител на реда. Двамата братя са криминално проявени и осъждани.

Районният съд наложи на подсъдимите отделни наказания за всяко от извършените престъпления (по чл.131 от НК - за причиняване на телесна повреда на лице от състава на МВР и по чл. 325 от НК - за непристойни действия, отличаващи се с изключителна дързост или цинизъм). Подсъдимите ще изтърпят най-тежкото от определените им наказания, а именно - 3 месеца затвор за Пейчо П. и 8 месеца затвор за Йордан П. Те следва да заплатят по равно и 157 лв. направени разноски по делото. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
08.10.2009 Искат година и половина затвор за двама роми, били полицаи с метална тръба
Още новини от Новини от Варна:
Временни резултати във Варна: Първи са ГЕРБ-СДС с 29,82% - втори ...
Това е най-късият булевард във Варна, но носи невероятен историче...
Само 1/3 от жителите на Варненска област гласуваха днес
Официално: Изборният ден във Варна приключи!
Към 16 часа: Ето каква е избирателната активност във Варна и обла...
Дядо на 104 години от Варна показа на всички българи как се прави...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).