Осъдиха непълнолетен за кражба на медни проводници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:16 / 07.12.2021
624
16-годишен бе признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение  в извършване на кражба на медни проводници от складова база на търговско дружество в село Каменар през нощта на 8 май миналата година.

 Деянието е осъществено от  подсъдимия като непълнолетен, но след като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, в съучастие с друго неустановено по делото лице, чрез използване на техническо средство и чрез подкопаване, разрушаване и повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот. Посредством изкопаване на земна маса под телена ограда, счупване на катинар на метален контейнер и увреждане на заключващ механизъм на фургон, непълнолетният успял да отнеме общо 35 кг. медни проводници, на стойност около 300 лева, които впоследствие били предадени в пункт за изкупуване на метали във Варна.

16-годишният подсъдим е неосъждан досега, но се води на отчет в Детска педагогическа стая и спрямо него са били налагани възпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Отнетите чужди вещи към момента са възстановени. По силата на одобрено в съдебна зала споразумение, районният съд му наложи наказание от 6 месеца пробация, при периодичност два пъти седмично на регистрацията по настоящ адрес, както и провеждане на задължителни срещи с пробационни служители, също за срок от 6 месеца. 

Съдебният акт е окончателен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).