Осъдиха пътник, нападнал контрольор във варненски автобус

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:13 / 25.06.2021
1034
Инцидентът възникнал на 11 март 2020 г. в автобус на "Градски транспорт“. Тогава 35-годишният подсъдим по хулигански подбуди ударил длъжностно лице, при изпълнение на службата му по вътрешен контрол на  движението. На пострадалата жена били причинени леки телесни повреди, изразяващи се  в травматичен хематом и кръвонасядане по крака, които в своята съвкупност са обусловили временно разстройство на здравето.

По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение с признаване на вината, подсъдимият следва да изтърпи наказание "пробация“, съобщиха от пресслужбата на Районен съд- Варна. За срок от 6 месеца той подлежи два пъти седмично на задължителна регистрация по настоящ адрес и за същия срок трябва да провежда задължителни периодични срещи с пробационен служител. В негова тежест са всички направени разноски по делото. Пострадалата се уведомява за одобреното споразумение и възможността да предяви по съдебен ред граждански иск за неимуществени вреди. Съдебният акт е окончателен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).