Осъдиха сервитьор, обрал оборота на крайбрежно заведение във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:02 / 26.09.2016
954
30-годишният Николай В. от Благоевград беше признат за виновен, че на 24 юли 2014 г., в качеството си на длъжностно лице - сервитьор на трудов договор в механа на крайбрежната алея, присвоил чужди пари, връчени в това му качество и поверени му да ги пази (престъпление по чл. 201 от НК). 

Подсъдимият, съгласно длъжностната си характеристика приемал поръчки, сервирал, водил сметки на клиенти, като ежедневно трябвало да отчита натрупания паричен оборот по време на смяната му. В конкретния случай - смяната на сервитьора започнала вечерта на 23-ти срещу 24-ти юли 2014 г. Малко след полунощ, под предлог, че ще изпуши цигара зад заведението, той напуснал местоработата си самоволно и взел събраната от неговите клиенти парична сума от над 900 лева. Впоследствие подсъдимият изключил мобилния си телефон, не отговорил на позвъняванията на колегите си и била сезирана прокуратурата.

30-годишният мъж e с чисто съдебно минало. Той бе осъден на 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).