Осъдиха шестима телефонни измамници на общо близо 4 години затвор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:24 / 03.12.2009
4541
С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Варненският районен съд осъди 6 лица от гр. Горна Оряховица за извършени от тях след предварителен сговор "телефонни измами" в големи размери. Измамите по т.нар. "телефонен способ" са извършени в периода 15 август - 8 септември миналата година, в условията на продължавано престъпление и повторност. На трима от подсъдимите - 21-годишния Любен Алексиев, 27-годишния Златко Василев и 43-годишния Георги Василев, съдът наложи ефективно наказание от по 11 месеца лишаване от свобода. 20-годишната Галимира Дренска и 28-годишната Искра Николова бяха осъдени на 6 месеца лишаване от свобода, които да бъдат изтърпяни при общ режим в затворническо общежитие от открит тип. 18-годишният Борислав Димитров получи от съда наказание пробация за срок от 2 години при периодичност 2 пъти седмично. Подсъдимите признаха вината си в това, че с цел да си осигурят имотна облага - възбудили и поддържали заблуждение у шестима потърпевши, че техни родственици са причинили пътно-транспортни произшествия. Така групата от Горна Оряховица ощетила потърпевшите възрастни хора с различни суми, като общия размер на нанесените имуществени вреди от измамите е 23 643 лева.

По делото днес бяха предявени 4 граждански иска. Районният съд осъди шестимата подсъдими солидарно да заплатят на гражданските ищци по делото обезщетения за нанесените им имуществени щети, ведно със законните лихви. В тежест на подсъдимите са направените разноски по делото, възнаграждение за адвокатски хонорар и държавните такси върху уважените граждански искове.

Присъдата на ВРС подлежи на обжалване в 15 дневен срок. Районният съд потвърди мерките за неотклонение на петима от подсъдимите, като единствено отмени мярката "задържане под стража" по отношение на 18-годишния Борислав Димитров.

 


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).