Осъдиха шофьор от Варна, хванат с фалшива полска книжка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:03 / 14.03.2017
1021
За съзнателно ползване на фалшива шофьорска книжка по полски образец, Районният съд във Варна осъди 29-годишен неправоспособен водач.

 

Вечерта на 8 ноември миналата година подсъдимият Асен С. бил спрян за проверка с управлявания от него лек автомобил по ул. "Прилеп", в района на Вятърната мелница. При оглед на предоставеното от водача полско свидетелство за управление на МПС на негово име, служителите се усъмнили в истинността на документа, поради липса на специфични оптически знаци. Чрез справка в информационните масиви в България, а впоследствие и чрез Интерпол се установява, че нито ползваният от подсъдимия документ е истински, нито той самият е правоспособен водач.

Пред съда днес 29-год. Асен С. призна, че съзнателно се е ползвал от неистинския официален документ, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност. Той е с чисто съдебно минало до момента. По силата на постигнато споразумение съдът му наложи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).