Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Осъдиха турчин, правил мошенгии във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:41 / 06.07.2017Коментари (0)1230
©
В задочно производство 69-год. турски гражданин беше признат за виновен по повдигнатото му обвинение в извършване на престъпление против интелектуалната собственост - по чл. 172б, ал.1 от НК. Варненският районен съд му наложи наказание от 1 година лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 3000 лева, съобщават от Районния съд.

Подсъдимият бил вписан като съдружник с най-голям дял и управител на регистрирано преди повече от 10 години дружество във Варна, занимаващо се със широк спектър вътрешна и външна търговска дейност и спедиция. При проверка на 25 май 2011 г. в ползвано от търговското дружество складово помещение в една от крайградските местности на Варна са намерени много стоки - дамски чанти и портфейли, носещи знаци на запазените марки "Бърбъри", "Шанел", "Прада", "Луи Вюитон" и "Гучи", както и голямо количество метални капси, емблеми и монограми от буквите на тези защитени марки. Не са били представени никакви документи и разрешения от притежателите на изключителните права за регистрираните марки, даващи основание за използване в търговската дейност. Намерените стоки в ползвания от дружеството на подсъдимия склад са иззети, като общата им стойност е оценена за около 750 000 лева. Според назначената експертиза знаците, поставени върху тях, са сходни със защитените регистрирани търговски марки, което може да предизвика объркване на потребителския пазар относно техния действителен произход и да доведе до несправедливо облагодетелстване от известността на оригиналите.

Подсъдимият не е бил открит в хода на разследването на известния се адрес, като по линия на международното сътрудничество и правна помощ лично са му били връчени призовки за явяване в качеството на обвиняем, но въпреки това - не се е явил и не е посочил уважителни причини за неявяване. По тази причина делото срещу 69-год. Е.М. се гледа в Районния съд в негово отсъствие, в условия на задочно производство. Съдът постанови веществените доказателства, предмет на престъплението, да се отнемат в полза на държавата и след влизане на присъдата в сила следва - да бъдат предадени за унищожение. Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: