Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Осъдиха условно бакшиш, отнел живота на рускиня по невнимание
Автор: Екип Varna24.bg 15:17 / 14.09.2015Коментари (0)840
© Varna24.bg
Варненският окръжен съд призна за виновен 61-годишен таксиметров шофьор от Несебър за причиняване на смърт по непредпазливост на 64-годишна рускиня и средна телесна повреда на нейната приятелка, също от Русия. Съдът определи наказание спрямо Иван Дживанов "Лишаване от свобода" за срок от 4 години и 6 месеца, намалено с 1/3 заради съкратеното съдебно следствиес признаване на фактите в обвинителния акт. 

Условната присъда от 3 години е отложена с 5-годишен изпитателен срок. ВОС лиши таксиметровия шофьор от право да управлява МПС за срок от 4 години. Подсъдимият ИванДживанов се призна за виновен и се съгласи всички факти, събрани в досъдебното производство, да бъдат приобщени към наказателното дело срещу него. 

Иван Дживанов работил като водач на таксиметров автомобил. На 21.07.2013 г. бил нает от две рускини, с които се познавал от години. Те били негови редовни клиентки и приятелки, с които поддържал връзка не само по време на ваканциите им в България. 

Катастрофата станала след село Горица, когато шофьорът отклонил вниманието си от пътя, за да покаже на рускините забележителностите в близост. В резултат на това му действие загубил контрол над управлението и таксито се ударило в спрял лек автомобил в уширението извън пътното платно. 

На всички участници в катастрофата била осигурена медицинска помощ, но двете рускини имали нужда от лечение. Едната била изписана два дни след приемането в болница, а седмица по-късно другата починала.

Иван Дживанов е правоспособен водач, с наложени редица наказания за допуснати нарушения на правилата за движение, за които е санкциониран по надлежния ред. Според неговите коментари в съдебна зала тези наказания били предимно за шофиране без колан. Таксиметровият шофьор е с чисто съдебно минало.

Присъдата на ВОС може да бъде протестирана или обжалвана в 15-дневен срок. В края на днешното заседание съдът потвърди определената мярка спрямо Дживанов "подписка".

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: